Grallers

L’escola de Grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls som un grup que ens dediquem a acompanyar la Colla Joves en totes les sortides, cercaviles i altres actes. Amb uns instruments tradicionals per antonomàsia, com són la gralla i el timbal, la nostra tasca consisteix en donar vida als castells amb la nostra música i informar als components en quina fase es troba la construcció.

Al llarg de la temporada no només acompanyem a la Colla en totes les sortides castelleres, sinó que també fem cercaviles, matinades, casaments, etc., juntament amb algunes activitats de lleure per tal de fomentar l’amistat i la companyonia entre els nostres components.

L’Escola de Grallers es va fundar l’any 1979. En el transcurs d’aquests anys han passat diferents generacions, entre les quals s’ha anat transmetent l’art de tocar la gralla i el timbal, així com l’estima per la nostra Colla.

L’Escola està situada al tercer pis del Local Social de la Colla, on hi ha diferents sales per poder assajar i ensenyar els nous components. En aquest moment, l’Escola de Gralles de la Colla Joves Xiquets de Valls està formada per uns 12 components en actiu, d’edats diverses, juntament amb els nous grallers i timbalers que s’estan formant.

Tots nosaltres estem molt orgullosos de contribuir i formar part d’aquesta gran colla, la Colla Joves Xiquets de Valls.

Correu electrònic: grallescjxv@hotmail.com

Telèfon de contacte 1: 686316198 (Marina)

Telèfon de contacte 2: 636297088 (Estela)

 

Vols aprendre a tocar la gralla?

Contacta