XXV Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller al programa Des de la Plaça del Blat

XXV Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller al programa Des de la Plaça del Blat

 

La Colla Joves Xiquets de Valls atorga el XXV Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller al programa radiofònic Des de la plaça del Blat, emès per a Ràdio Valls- Hit103, encapçalat pels periodistes vallencs Francesc Domènech i David Prats. El guardó vol reconèixer la tasca i l’esforç que s’ha realitzat per mantenir viva la flama dels castells, en especial durant els mesos en què l’activitat castellera s’ha vist aturada a causa de la pandèmia de la Covid-19. El guardó, que enguany arriba a la 25a edició, es lliurarà en el marc de la celebració de la 37a Nit de Premis de Valls.

El jurat integrat per responsables de les juntes administrativa i tècnica de l’entitat, amb el president Roger Estil·les i el cap de colla Jaume Martí, i amb els professionals i responsables de l’àrea de comunicació- reunit el passat 24 de juliol, va decidir lliurar el guardó al programa radiofònic Des de la Plaça del Blat de HIT103 d’acord amb els següents arguments:

 

  • Per l’aposta d’aquesta emissora pel fet casteller durant la temporada castellera i en especial, per la seva ferma aposta en un any de no activitat arran de la pandèmia de la Covid-19.
  • Per esdevenir un producte Km.0, ideat i produït des de Valls; posant de manifest el valor del periodisme local i de proximitat.
  • Per ser capaços de mantenir viva la passió pels castells en un moment delicat de no activitat castellera i convertir-se en un espai de trobada del món casteller.
  • Per fer el seguiment i difusió de l’actualitat més recent del món casteller, durant el confinament i la nova normalitat sense castells.
  • Per esdevenir un altaveu de les colles castelleres en una temporada d’excepcionalitat i en la qual les diferents iniciatives sorgides des de les colles són el principal motor de cohesió social.
  • Per fer-ho amb un grau de professionalitat i prudència del moment en què vivim.

 

La Colla Joves Xiquets de Valls va ser pionera, ara fa més de dues dècades, amb la creació del Premi Joan Ventura i Solé que reconeix la tasca dels professionals de la comunicació que han ajudat a divulgar el món casteller i que han contribuït al moment d’expansió i reconeixement social de què gaudeixen actualment els castells.
El premi consisteix en una escultura dissenyada i creada per l’artista vallenc i casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls Gabriel Duch.

A més de fer l’entrega d’aquest premi, la Colla segueix tenint molt present la situació de repressió que pateix molta gent actualment al nostre país. Per això, i seguint els principis de l’entitat es lliurarà per part de la colla el mateix import del premi a la Caixa de Solidaritat. I és que no podem obviar el moment actual que vivim, amb la situació de pandèmia causada per la COVID-19, situació que ha afectat i molt a la nostra activitat. I això a la vegada també ha posat en una situació molt complicada als mitjans, sobretot aquells que es dediquen a cobrir l’activitat castellera. Aquest premi també se’l mereixen. Especialment els mitjans locals que han fet un esforç ingent per mantenir viva la informació castellera en aquest context de tanta excepcionalitat.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.