On ens trobem

Com arribar:

El nostre local:

L’objectiu de la remodelació de l’estatge social de la Colla Joves Xiquets de Valls en boca del seu arquitecte, Josep Batalla i Saigí, fou que “el pes institucional de la Colla Joves com a colla vallenca s’ha de veure reflectit en l’edifici”.

L’arquitecte vallenc ens explica com durant la seva història la Colla ha anat adquirint patrimoni, el qual, actualment consta de diverses parts. Algunes de les quals com la façana del carrer d’en Gassó on s’ubica l’actual entrada estan consolidades però d’altres han quedat pendents. És aquí on entra l’actuació del nou projecte encarat a integrar totes les parts, és a dir, tots els edificis que ja es tenen, cobrint alhora les necessitats dels membres d’aquesta entitat. En definitiva, fer-ne de les parts un tot, un conjunt que doni a l’edifici el caràcter d’institució que té una colla vallenca.

Amb la compra dels baixos de la Muralla, el projecte planteja dos accessos: un a l’actual carrer d’En Gassó i l’altre a la Muralla del Castell.

A partir d’aquí, la intenció principal és singularitzar l’estatge social que es troba ancorat entre els diversos edificis i potenciar el seu interior. Per tal d’aconseguir-ho es pretén convertir el pati actual en una plaça des d’on tothom pugui tenir una imatge total del conjunt. És a dir, seguint la simbologia de les construccions castelleres, veure des del mig de la pinya tot el castell.

Les principals remodelacions començant pels baixos de la muralla es basen en una reforma total per convertir-los en un local social amb una espaiosa sala. Des d’aquesta, unes àmplies escales condueixen a la plaça ubicada al pis superior.

Així doncs, l’accés del carrer d’en Gassó donaria també a la plaça de la palmera que seria l’epicentre de l’estatge social.

El projecte inclou també una sala de reunions per la junta de la colla i les remodelacions dels serveis del centre entre altres detalls.

Aquest projecte és el que es va aprovar per la Colla durant l’assemblea extraordinària celebrada el 14 de novembre de 2003.

 

Contacta amb nosaltres!

contacta