Nova temporada, nou projecte.

Nova temporada, nou projecte.

El passat divendres 27 de febrer, la Colla Joves Xiquets de Valls va presentar en assemblea el seu projecte per a la temporada castellera 2015. L’acte va comptar amb una assistència més que notable per part dels membres de la colla i va servir per acabar de presentar els membres de la Junta Administrativa i el nou cap de colla, amb tot el seu equip.

El nou president escollit en l’assemblea anterior, Rafel Sans, va presentar l’equip que l’acompanyarà durant tota la temporada: David Guasch estarà al capdavant de les relacions públiques, Josep Mª Cortès s’encarregarà de la relació amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Jaume Escoté controlarà l’administració i les infraestructures, Roger Estil·les l’àrea de comunicació i Èrik Lozano l’àrea de dinamització social. Tots aquests càrrecs comptaran amb un equip de persones al darrere per facilitar la seva feina i, d’aquesta manera, poder realitzar les tasques de la millor manera possible.

La gran notícia de la nit, però, va ser el nomenament de Jaume Galofré com a cap de colla de la nostra entitat. Amb només 22 anys i una trajectòria exponencial en els últims anys esdevé el màxim responsable de la colla, essent així el cap de colla més jove que ha tingut mai la Colla Joves Xiquets de Valls.

Aclamat per unaminitat, Jaume Galofré va presentar el projecte per aquesta temporada. Com a segon cap de colla trobem a Josep Mª Queralt, casteller de tronc de la colla desde fa molts anys i veu de l’experiència d’aquest projecte tècnic tan jove. Seguidament, apareix un nou càrrec com a adjunt al cap de colla que s’encarregarà de participar en les decisions d’aquesta tècnica, ocupat per l’Àlex Frías. Jordi Pallarès al capdavant de la canalla, Josep Ramon Marquès com a cap de pinyes, Josep Rodon com a cap de folres i Jordi Guasch com a cap de nuclis completarien aquesta junta tècnica. L’equip de col·laboradors iniciat fa uns anys, continuaria realitzant la seva feina d’ajudar en les tasques de l’equip de pinyes i folres amb algunes noves incorporacions. Jaume Galofré va deixar clar que els equips són encara oberts per a castellers i castelleres amb ganes i il·lusió per col·laborar.

El projecte d’aquesta temporada que s’apropa, es podria definir amb dues paraules: ambició i seny. El nou cap de colla va remarcar l’importància de la puntualitat i del ritme d’assaig, que es veurà incrementat aquesta temporada. En temes tècnics, es va parlar d’aconseguir una bona base en castells insígnies de la colla com ara el 5d9f, i també en castells no tant sovintejats com el 2d9fm. Un cop aconseguits aquests objectius, el següent pas seria treballar els castells coronats la temporada passada, com el 4d9sf, el pd8fm i el 2d8sf per aconseguir descarregar-los. Finalment, grans castells com el 3d10fm o el 3d9sf no es descarten com a objectius finals de temporada.

Els assajos continuaran sent:

– Dimarts de 19:00 a 21:00 de canalla.

– Dimecres de 19:00 a 21:30 de canalla la primera part, i general la segona.

– Divendres de 22:30 a 00:30 general.

També es va comunicar en l’assemblea algunes dates significatives com ara el dia 10 de març com a data d’inici dels assajos de la canalla, el dia 13 de març com a data d’inici dels assajos generals i el 26 d’abril com a data de la primera actuació, com cada any a Vilanova.

Tots els castellers vam quedar molt il·lusionats amb aquest nou projecte que comença, i només ens calen dues coses per a tirar-ho endavant: il·lusió i compromís. Us esperem a tots en aquest inici d’assajos i com va dir el nostre cap de colla: “Camisa, faixa i a la feina!”.

 

1 Comment

Pingbacks

  1. […] un repte molt gran, molt gran pel que fa a l’empresa que és aquest projecte però també molt gran pel que fa a agafar-lo tan jove. Però quan t’enfrontes a un repte així […]

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.