La Colla Joves Xiquets de Valls atorga el XXVIII Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller a la guionista, gestora cultural i directora tarragonina, Maria Roig Alsina

La Colla Joves Xiquets de Valls atorga el XXVIII Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller a la guionista, gestora cultural i directora tarragonina, Maria Roig Alsina

La Colla Joves Xiquets de Valls atorga el XXVIII Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller a la guionista, gestora cultural i directora tarragonina, Maria Roig Alsina. El guardó, que enguany arriba a la 28a edició, es lliurarà en el marc de la celebració de la 40a Nit de Premis de Valls.

El jurat del Premi Joan Ventura i Solé, reunit el 20 d’abril de 2023, ha decidit lliurar el guardó a Maria Roig Alsina, d’acord amb els següents arguments:

  • Per apostar per la recuperació, conservació, documentació i divulgació del fet casteller i per mantenir viva la memòria històrica a través de diferents projectes audiovisuals i cinematogràfics.
  • Per ser la guionista i directora del Concurs de 1970, sobre el concurs de castells de Tarragona, així com del documental El pas. Santa Úrsula 1981, la pel·lícula documental que analitza l’entrada a la segona època d’or dels castells centrada i en què la Colla Joves Xiquets de Valls assolia, a la plaça del Blat, el primer 5 de 8 descarregat del segle XX.
  • Per ser una ferma defensora de la dona en el món casteller i analitzar què va comportar la seva entrada als anys 80. Actualment està treballant en un projecte, que encara no ha vist la llum, amb les dones com a protagonistes.

És per tot això, que el jurat del Premi Joan Ventura i Solé ha decidit reconèixer la trajectòria de la castellera, guionista i gestora cultural, Maria Roig Alsina. Una dona apassionada dels castells, que aposta per la divulgació del fet casteller i, especialment, des de la vessant de la memòria històrica. Perquè aprendre de castells també implica mirar enrere, impregnar-nos de la saviesa dels nostres avantpassats i conèixer les nostres arrels.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.