La Colla Joves Xiquets de Valls atorga el XXVII Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller al casteller, actor i presentador Biel Duran

La Colla Joves Xiquets de Valls atorga el XXVII Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller al casteller, actor i presentador Biel Duran

La Colla Joves Xiquets de Valls atorga el XXVII Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller al casteller, actor i presentador Biel Duran. El guardó, que enguany arriba a la 27a edició, es lliurarà en el marc de la celebració de la 39a Nit de Premis de Valls.

 

 

El jurat del Premi Joan Ventura i Solé, reunit el 10 d’abril de 2022, ha decidit lliurar el guardó a Biel Duran d’acord amb els següents arguments:

  • Amb només nou anys, l’any 1994, va debutar a la pel•lícula la Teta i la Lluna de l’estimat i desaparegut cineasta Bigas Luna. Va ser gràcies al rodatge d’aquesta pel•lícula, rodada en part a Valls, en què el Biel lluïa camisa vermella, que el vam poder conèixer.

 

  • Només un any abans, el 1993, va ser l’aixecador del primer gamma extra de la història moderna: el 2de9fm que els Minyons de Terrassa van carregar per la seva diada.
  • Al llarg de la seva trajectòria com a actor va tornar a tenir un paper vinculat amb el fet casteller a l’aclamada Nissaga de Poder, on es va posar la camisa dels Castellers de Vilafranca.
  • El Biel no ha perdut mai ni la passió ni l’estima pel fet casteller, un fet que va implicar que es convertís en un dels rostres del programa televisiu, Quarts de Nou. Sempre ha intentat fer arribar el fet casteller arreu, des del vessant pedagògic, però sense perdre mai ni un punt de rigor en l’anàlisi casteller.

És per tot això, que el jurat del Premi Joan Ventura i Solé ha decidit reconèixer la trajectòria del casteller, actor i presentador, Biel Duran, aquell nen que va debutar a la gran pantalla amb la Teta i la Lluna i que s’ha convertit en un dels millors ambaixadors del fet casteller.

 

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.