La Colla Joves cedeix el seu fons documental a l’Arxiu Municipal

cessio arxiu

El president de la Colla Joves Xiquets de Valls, Roger Estil·les, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, han formalitzat, dimecres 5 d’agost, el contracte de cessió en comodat del fons documental de l’entitat a l’Arxiu Municipal. L’acte de signatura ha comptat amb la participació dels representants de la junta administrativa de la Joves, així com dels darrers responsables de l’arxiu de la colla que efectua la cessió gratuïta d’un fons d’un gran valor històric i cultural que abraça des de l’any 1970 fins a l’actualitat.

En concret, el fons té un volum aproximat de 24 metres lineals i inclou, entre d’altres materials, unes 70.000 imatges i 30.000 arxius gràfics i audiovisuals. Amb la cessió es garanteix l’ordenació , la bona conservació i la divulgació de la nostra memòria històrica que estarà dipositat a l’arxiu per a la seva divulgació, previ consentiment de l’entitat, i a disposició dels historiadors i investigadors del fet casteller que ho vulguin consultar. El fons podrà acollir ampliacions en el futur i per això mateix l’entitat també ha obert les portes a tots els membres de l’agrupació que vulguin fer aportacions del que és ja el Fons Colla Joves de l’Arxiu Municipal.

El contracte de cessió estableix que aquesta és indefinida i gratuïta i, en aquest sentit, l’alcaldessa ha agraït la generositat de la Colla Joves per conservar el fons durant tots aquests anys i ara posar a disposició uns arxius que repassen la història de l’entitat, claus per entendre l’evolució del fet casteller en les últimes dècades. Part d’aquest material gràfic de gran valor s’ha pogut veure al Pati de Sant Roc durant l’exposició organitzada per la colla amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la represa.

L’Arxiu Municipal iniciarà el procés d’identificació i descripció de tota la documentació i la colla autoritza l’Ajuntament a procedir a la reproducció digital dels materials fotogràfics i audiovisuals sense cap cost en concepte de drets d’explotació, tant per facilitar la seva conservació i consulta com per difondre’l amb finalitats culturals o en entorns webs, sempre amb autorització per part de l’entitat. Per a la documentació de caràcter textual, serà de lliure accés tota la que tingui més de 40 anys d’antiguitat.

La Colla Joves fa una crida als seus castellers a aportar més material per ampliar aquest fons de gran valor històric i cultura.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.