Aquest cap de setmana, la CJXV s’ha desplaçat a Navarra per realitzar una sèrie d’actuacions en el marc de diversos esdeveniments culturals. El primer d’aquests esdeveniments ha estat la celebració del Peñen Eguna (dia de les penyes), que marca l’inici de les festes de San Fermín a Iruñea/Pamplona. La primera de les dues actuacions previstes ha tingut lloc a la plaça de l’Ajuntament, on es reunien les diferents penyes amb les seves tradicionals pancartes. L’actuació ha començat després d’un intercanvi d’obsequis amb les autoritats locals (alcalde, regidora de cultura, regidor de turisme i altres membres de l’ajuntament). Malauradament, l’actuació s’ha vist afectada per la pluja, que ha començat just quan es lligava la pinya del primer castell. Això ha obligat la CJXV a rebaixar el llistó dels castells previstos, però, tot i així, el públic ha resistit sota la pluja i ha pogut gaudir d’una exhibició de diverses estructures que han estat ovacionades. Els castells realitzats han estat el 3d7, 2d7, 3d7p, vano de 5 (un d’ells parat per la regidora de cultura) i s’ha sortit de plaça amb un pd4 caminant. Cal destacar l’ampli seguiment de l’esdeveniment per part dels mitjans de comunicació locals.
Seguidament, la colla s’ha desplaçat en cercavila a través del popular carrer Estafeta fins a la plaça de braus, on les penyes santfermines han fet una gran rebuda amb txarangues. La colla ha correspost aquest acolliment amb un 2d7, un 3d8, un 4d7p i un vano de 5. Després, s’ha celebrat un dinar popular amb tots els participants.
Diumenge al matí, part de la colla i la canalla han visitat l’estadi El Sadar del C.A. Osasuna, i posteriorment s’han desplaçat a Uharte, on hi havia prevista la segona jornada de castells dins del festival cultural Folk-lore. Una vegada més, enmig d’una gran expectació i amb molt de públic assistent, s’han completat el 3d7, 2d7, 5d7, 4d7p, vano de 5 i 2 pd4. Després d’un nou intercanvi d’obsequis amb l’alcalde i l’entitat amfitriona, Amaiur Dantza Taldea, aquesta última ha convidat la colla a ballar una dansa tradicional per concloure l’intercanvi cultural. Per finalitzar l’experiència basca, el poble d’Uharte ha preparat un “calderete”, un estofat tradicional típic.