Ara és l'hora dels valents!

Ara és l'hora dels valents!

Pels més novells, haver entrat a la Joves durat els darrers tres anys, ha estat sinònim de celebració rere celebració. Uns temps on ser portada dels mitjans de comunicació després de les grans diades ha estat el pa de cada dia i on ens hem malacostumat a sortir de les places amb un somriure gegant! Pels més veterans, el que estan vivint aquestes temporades és el desig i la lluita de molts anys. Aquells que van fer de la nostra colla una de les punteres i més exitoses del món casteller, aquells que les han vist de tots colors i no han fallat mai a les bones i menys a les dolentes, veuen amb orgull com passats els anys, la Joves segueix allà on li pertoca.

Tot plegat no ha sigut fruit de la casualitat, ha estat per un canvi de mentalitat que encara estem fent, és la feina de moltes persones treballant de valent pel sentiment que suposa ser de la Colla Joves. Massificant els assajos i assajant més dies, prenent-nos en serio totes les diades, donant oportunitats a la gent per ocupar posicions importants de pinyes i folre i pujant al tronc i sobretot amb moltíssimes noves incorporacions. Resumint, fent créixer la colla per tots costats. Tots volem seguir vivint concursos com el passat o Santa Úrsules com la darrera, doncs ara és el nostre moment!

És el moment d’assajar fort com quan fa 6 anys vam aconseguir descarregar el primer 5de9f de la nostra història a Vilafranca. És el moment de callar boques, quan deien que la Joves no tenia pilar ni sabia fer manilles i l’any passat vam carregar el pde8fm. És el moment de demostrar que la Joves no viu de la història sinó que l’escriu temporada rere temporada, com l’any passat al descarregar el primer 4de9 net vist mai a Valls. És el moment de seguir sent un referent, com quan fa unes dècades vam ser el primers en descarregar la tripleta màgica i vam ser capaços de dominar durant molts anys el món casteller.

Portem un tram de temporada fins a dia d’avui espectacular. Només cal recordar diades com Sant Pere i Sant Pau, el Pati, Completes o Sant Joan. En la darrera, omplint la plaça del Blat com si d’un Santa Úrsula es tractés i havent-nos plantejat fer un gran pilar. Aquest és el camí que hem de seguir.

L’agost està a tocar i les grans diades treuen el cap per la finestra. Ens toca agafar la faixa i posar-nos a la feina. El potencial humà en totes les parts del castell i la canalla que tenim és brutal. Només cal ser-hi i insistir, fer que cada assaig de dimecres sigui com un de divendres i fer els divendres assajos de somni. Hem demostrat que podem assajar castells nets, castells amb pilar i folres i manilles, no afluixem i siguem ambiciosos.

Arribar al que vam fer l’any passat és un gran objectiu i hem de treballar molt dur, superar-ho i preparar noves estructures és un repte titànic a l’abast només de colles com la nostra quan hi som tots.

Ara és l’hora dels valents, fem tots un pas endavant!

-Jaume Galofré-

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.