Tres anys consecutius de 4d9nets a Santa Úrsula

Tres anys consecutius de 4d9nets a Santa Úrsula

Santa Úrsula, la mare de totes les diades, l’orgull de tot Xiquet de Valls, l’essència castellera en estat pur. Per aquesta diada nosaltres sempre ho hem donat tot. És la plaça més important, el quilòmetre zero, la diada ancestral del món casteller. I la Colla Joves ho ha demostrat al llarg de tota la seva història, oferint els millors castells que ha vist mai la plaça del Blat.

Enguany volíem encara més. Hi arribàvem plantejant-nos la que podia ser la millor actuació de la nostra història i de la nostra ciutat. L’objectiu era ni més ni menys que el cinc de nou amb folre, el quatre de nou net, el dos de vuit net i el pilar de vuit. Una actuació de somni i, més que mai, al nostre abast. Pel camí ens havíem deixat el tres de deu amb folre i manilles, encara hi faltava assaig. Però que ningú es pensi que la feina que hi hem fet tot l’any no ha servit per res! L’hem tastat, sabem on millorar i el futur ens dirà si hem de tornar-hi.

La diada va començar de la millor manera descarregant el setè cinc de nou amb folre consecutiu. Tota una fita que rau en les hores d’esforç dediques durant tants i tants anys per aconseguir l’excel·lència en aquest castell. Impressionant el nostre cinc!

Arribava l’hora de la veritat, l’atac al quatre de nou net, aconseguir completar la feina iniciada per Sant Fèlix i treure’ns l’espina del Concurs. I així va ser, almenys en part. Lligat a la primera, el castell va pujar ferm i es va carregar en bon estat de forma. Quan la canalla ja era pràcticament a baix, i acaronaven poder repetir la descarregada de l’any passat, el castell total es va desplomar. És majestuós, titànic, i no perdona. El castell més bonic de tots va quedar en carregat.

La caiguda, però, va hipotecar la resta de la diada. Masses castellers tocats. Tot i així, la rauxa i l’esperit de lluita de la nostra colla va sortir amb força. Som la Colla Joves Xiquets de Valls! Amb canvis forçats d’un pis sencer, a destacar la valentia dels castellers tocats i les castelleres que van pujar per suplir les baixes, vam afrontar la gran fita del dos de vuit net. El dos va pujar bé, però la fragilitat d’aquest castellàs va aparèixer i es va esquerdar el somni. Tot i així, completàvem una gran diada descarregant, en repetició, el tres de nou amb folre.

Una gran diada on no vam poder posar la cirereta amb un pilar de vuit per les lesions dels nostres pilaners.

Santa Úrsula, a l’espera de Vila-rodona, va tancar una temporada excepcional, de les millors de la nostra història. Màxim històric de cincs de nou, un dos de vuit net carregat, dos quatres de nou nets carregat, un altre pilar de vuit coronat. I cap caiguda amb tresos i quatres de nou amb folre.

Els números són excepcionals. Tingueu clar que seguirem, i amb més força que mai!

 

Fotografia: Antoni Coll

1 Comment

Pingbacks

  1. […] marcada pel que fa als castells nets, ja que som una colla que ens agraden molt els castells nets i tenim el potencial per fer-los. És mantenir aquesta línia i poder-los descarregar, ja que l’any passat només els vam poder […]

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.