Tanquem el cercle del dos de nou al Vendrell

Tanquem el cercle del dos de nou al Vendrell

Alegria desbordada a la nostra colla. Als vermells les coses ens estan sortint molt bé i anem llançats de cara a la diada de Santa Úrsula. L’última gran cita abans de la diada més important de l’any era diumenge passat al Vendrell, a la tradicional fira de Santa Teresa, diada molt emotiva pels del carrer d’en Gassó.

La relació entre el Vendrell i la Colla Joves ve de lluny, sent la colla que va fer el Vendrell plaça de nou, concretament l’any 1991. Però encara n’hi ha més, ja que la Colla Joves va convertir el Vendrell en la tercera plaça en veure un castell de gamma extra. L’any 1994, els vermells hi carregaven el seu primer dos de nou amb folre i manilles, castell que en aquell moment només l’havien aconseguit els Minyons de Terrassa.

L’idil·li seguia, i el 2000 descarregàvem el nostre primer  dos de nou amb folre i manilles justament a la diada de Santa Teresa. Encara més enllà, i amb la mateixa estructura com a protagonista però neta, l’any passat carregàvem el dos de vuit net al Vendrell, aconseguint el millor castell que ha vist mai aquesta plaça.

Després de descarregar enguany el dos de nou a la Mercè, volíem portar sí o sí aquest castell al Vendrell, tancant aquest cercle començat al 94 i consolidat al 2000. Els vermells vam anar a plaça amb ganes i amb una bona quantitat de camises, molt superiors a la dels anys anteriors. I es que amb detalls com aquest es nota que la moral i la il·lusió a la Joves va augmentat dia a dia.

Vam començar la diada amb el tres de nou amb folre, un tres que introduïa canvis i que vam haver de treballar més de l’habitual. El domini i la confiança en aquesta estructura van permetre dominar el castell en tot moment.

A segona ronda va arribar el moment de la veritat. Pinya, folre, manilles i tronc estaven convençuts d’assolir la fita i no van afluixar en cap moment, defensant un dos de nou remenat des de bon inici. Aquí es va demostrar la gran tècnica dels castellers de tronc i també, la gran millora tècnica que estem experimentant en manilles, folre i pinya. Ara, som capaços de defensar també els grans castells emmanillats.

L’eufòria es desfermava després de descarregar un castell èpic. Amb la feina feta i els objectius complerts, la Joves tancava l’actuació amb un quatre de vuit. La indisposició a última hora d’un dels seus castellers van fer decidir als vermells a prioritzar el treball amb el quatre de vuit, un castell que treballen per fer-lo net i amb un pis mes per Santa Úrsula.

Al Vendrell la Joves batia també dos registres, el de tresos de nou amb folre descarregats en una mateixa temporada i el de castells en manilles descarregats també en una temporada. Som on volíem, amb arguments i assaigs per a poder plantejar-se el tres de deu per a Santa Úrsula. Aquestes dues setmanes seran claus per saber, a assaig, si hi podem arribar. Amb il·lusió però sense obsessionar-se, la Joves somnia en poder arribar a temps pel 3de10fm. Sinó, la feina estarà feta per l’any vinent. Enguany els vermells estem creixent de base i a l’ample i els grans fruits s’acabaran collint.

El gran dia dels Nens

Acompanyaven a la Joves els Nens del Vendrell i la Jove de Tarragona, uns Nens que van viure el moment més espectacular de la seva història. Els Nens van descarregar el seu primer tres de nou amb folre, a part del cinc de vuit, el pilar de set i el primer quatre de vuit amb el pilar.

La Jove de Tarragona, per la seva banda, es recuperava d’una dura Santa Tecla descarregant el tres i el quatre de nou amb folre i el quatre de vuit amb el pilar i carregant el pilar de vuit amb folre i manilles.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.