La Bisbal, s’ho val!

La Bisbal, s’ho val!

“És la nostra segona plaça”. Quin casteller de la Joves no ha sentit mai aquesta afirmació per part d’algun membre veterà  de la colla? I és que per la gent de la Joves, si s’ha de nombrar una diada especial fora de casa, amb connexió, d’aquelles que es viuen amb sentiment,  tothom té clar que una de les més grans és la diada de la Mare de Déu d’Agost a la Bisbal del Penedès. Se’ns dubte, un dels principals motius, a part de ser una plaça entesa, on hi van els que en saben de castells, gent que els estima i que no els hi fa pas res patir la calor d’un migdia de canícula, és la confiança que ha tingut sempre amb la Colla Joves Xiquets de Valls. Des del 1975 que hi actuem ininterrompudament, a les bones i a les dolentes, amb moments de glòria, però també amb moments durs, duríssims.

La relació entre la plaça ja es va forjar d’antic. Plaça històrica ja al segle XIX, sense constància però dels castells importants alçats, la Bisbal ja va veure castells de vuit de la colla a la segona meitat del segle XX. La Unificada, dirigida per en Blanco, ja va carregar-hi el quatre de vuit el 1946. Més enllà, amb el nom de Muixerra, aquest castell es carregaria en anys com el 1951 i el 1948, la mateixa diada on es va provar de nou el 3de8. Justament aquest tres no es va carregar en aquesta plaça fins l’any 1975, pels Nens del Vendrell, i descarregar fins al 1979, per la Colla Joves.

Així es començava a forjar una aliança, una relació entre plaça i colla. Una relació que tindria un punt culminant l’any 1975, quan la Colla Joves va descarregar el seu primer castell de vuit des de la represa, el quatre, justament a la Bisbal.

La relació s’aprofundiria l’any 1984, amb el primer cinc de vuit descarregat fora de Valls, i s’acabaria d’arrodonir el 1992, amb el primer castell de nou, el 3de9f, que veia la Bisbal.

I encara més, el quatre de nou net carregat que va veure la plaça l’any 2000, el castell més important que s’ha vist mai en aquesta vila penedesenca. I una plaça com aquesta, amb tot el que hi hem viscut, es mereix el millor de nosaltres mateixos. Es mereix que hi siguem tots, que ens la prenem com una diada cabdal, vital, d’aquelles que fan omplir el pati d’assaig i que il·lusionen a tothom, com hem fet fins ara i hem de seguir fent.

Tenim per davant una intensa setmana per arribar amb força a la Bisbal, seguir recuperant la il·lusió i treballar de cara a finals d’agost. Ara tots i totes som imprescindibles, i l’assaig especial d’aquest dimecres és vital per al desenvolupament de la temporada.

Dilluns 20h:

Assaig de perfeccionament

Dimarts 19.00h:

Assaig de canalla

Dimecres 19.30h:

Assaig Especial la Bisbal

+Sopar Popular

+22.00h Segona part Assaig Especial la Bisbal

Divendres 12.30h:

Diada de la Bisbal

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.