A Vilafranca a peu en homenatge als nostres avantpassats de la Roser

A Vilafranca a peu en homenatge als nostres avantpassats de la Roser

La Colla Joves Xiquets de Valls retrà homenatge als seus avantpassats de la Roser aquest diumenge 8 de maig, tot coincidint amb la celebració del dia de la Mare de Déu del Roser.

Un grup de castellers anirà a peu fins a Vilafranca seguint l’antic Camí Ral que unia la capital de l’Alt Penedès i Montblanc i que, gràcies al treball de C. Pla, J.A. Ventura i M. Vives publicat sota el títol “El Camí Ral de Vilafranca a Montblanc” (Andana, 2015) actualment hom pot resseguir i que, en paraules d’Antoni Ribas “era, segurament, per on venien a Vilafranca els Xiquets de Valls quan anaven amb carro.”

La Colla Joves farà una ofrena a la capella de la Confraria de la Mare de Déu del Roser que encara es conserva al cementiri de Vilafranca i que data de 1858.

Amb aquest  acte, que pretén tenir continuïtat, la Colla Joves vol retre homenatge als castellers del sXIX, en especial a aquells de qui se’n considera hereva.

A la vegada, la Colla Joves vol contribuir a la divulgació i conservació del Camí Ral de Vilafranca a Montblanc com a patrimoni històric i cultural del nostre país amb una activitat en què la història i l’aventura de ben segur aniran agafades de la mà.

Ahir, avui i sempre Joves!

 

CCapella del Roserapella de la confraria de Nostra senyora del Roser

Capella del 1858. La confraria del Roser agrupava els joves de la ciutat i celebrava la seva festa a principis de maig.

Cada any convidava a una colla castellera de Valls que va acabar sent coneguda amb el nom de la Roser, degut a la confraria que els contractava a Vilafranca.

1 Comment

  1. Miquel 8 anys ago

    Moltes felicitats joves. Sempre apreciats pel vostre coratge i el saber estar a plaça. Hi coses intangibles que les dona saber-nos la història i que tots tenim una gent al darrera que ens ha menat fins a avui.

    Des de Vilafranca, per molts anys vingueu.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.