40 anys consecutius de la Colla Joves a la Bisbal del Penedès

40 anys consecutius de la Colla Joves a la Bisbal del Penedès

L’any 1975 la Colla Joves Xiquets de Valls es va desplaçar per primera vegada a la Bisbal del Penedès i va descarregar el primer quatre de vuit de la seva història, va descarregar el tres de set per sota i va carregar el dos de set.

Han passat quaranta anys i des d’aleshores el poble bisbalenc ha convidat sempre la Joves de Valls, on la colla se sent com a casa.  Quaranta anys més tard el castell més important que s’ha vist a la Bisbal del Penedès ha estat el quatre de nou carregat el 15 d’agost de l’any 2000 per la colla Joves vallenca.

La Bisbal sempre ha confiat en la Joves i la colla sempre ha intentat donar el bo i millor de les seves possibilitats; va descarregar el primer cinc de vuit l’any 1984 i va descarregar el primer tres de nou amb folre l’any 1992.

Aquest any la Joves, amb un cap de colla d’orígens bisbalencs, va obrir plaça amb el quatre de nou amb folre; el castell va caure abans de coronar-se. En la repetició el cap de colla va decidir apostar pel mateix castell que va pujar més ben quadrat, la qual cosa va permetre que es pogués descarregar.

A la segona ronda es va optar pel cinc de vuit. Aquest castell implica sentiments estranys per als castellers de la camisa vermella quan l’intenten en aquesta plaça. El castell, amb canvis notables a la seva alineació, va pujar ràpid i decidit, però es va haver de defensar fort mentre es descarregava.

I abans de la ronda de pilars, la Colla Joves va descarregar el tres de nou amb folre amb seguretat i bones mides.  Va rubricar l’actuació amb el vano de cinc.

La plaça de la Bisbal sempre s’ha conegut com la plaça més castellera sense colla pròpia. Aquest any això ha canviat. Els Bous de la Bisbal s’han presentat en societat amb un 3de6 que la colla local va completar per primer cop a plaça.

I la història continua.

0 Comments

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.